Om mig

Jag är en erfaren strateg inom marknadsföring och kommunikation, ämnen som jag brinner för och förkovrat mig i under de senaste två decennierna. Mina kärnkompetenser finner du inom strategi, varumärkesbyggande, PR & content management.

 

Då jag varit med och grundat och byggt upp två tongivande content studios för några av Sveriges största mediehus, har jag haft förmånen att jobba tätt med företag inom en rad olika branscher. Från B2C till B2B har jag och mina team skapat och projektlett content-strategier och medieuttag.

 

Mina färdigheter kan man använda som en förlängd arm till marknadsavdelningen i kampanjarbete eller content management. Men jag har också erfarenheter av att leda marknadsstrategi-arbete och varumärkespositionering tillsammans med ledningsgrupper.

 

Sedan några år tillbaka har jag drivit frågor som inkludering och jämställdhet i den svenska mediebranschen. Mitt bidrag till dessa viktiga samhällsfrågor har resulterat i flertalet studier, debattinlägg och seminerier.

 

Min yrkesbana började som journalist och jag har publicerat artiklar och texter sedan början av 00-talet. Jag utbildade mig vidare till kommunikationsstrateg och idag jobbar jag med marknadsföring och kommunikation för en rad etablerade varumärken.


Ett urval av mina tidigare uppdrag:

Försvarsmakten, Google Digitalakademin, P&G, Coty, Chalmers Tekniska Högskola, IHM Business School, Marknadsföreningen, Publikom, Norrbotten Media Week, Hyper Island, Medieinstitutet, TUC Yrkeshögskola, 2Entertain, Schibsted och Wella Company.


 

Boka mig som moderator/föreläsare


Det finns många sätt att bjuda in till ett samtal. Att ha en bra moderator kan vara en bra start. Jag har bred erfarenhet av scen, digitala livesändningar och paneldebatter.

 

Kontakta mig för mer information.

 

Mina seminarier anpassas och skräddarsys för varje enskilt tillfälle. Alla mina föreläsningar erbjuds både irl och i webbinarieform.


Jag föreläser över hela landet på företag, i marknadsteam, på byråer och för studenter. Alla behöver vi bli bättre kommunikatörer och i min roll vägleder jag många ledande marknadsförare i deras strävan att nå bättre effekt.

 

Det här säger mina tidigare åhörare om mig som talare. 

 


 

Kontakta mig här för mer information och bokning av mina seminarier.

8 FAKTA OM MIG


IHM Business School Advisory Board

Sedan 2022 är jag ordförande och leder IHM Advisory Board för en av Nordens främsta utbildningsaktörer inom marknadsföring, ekonomi & företagande.


Nominerad till Årets branschpersonlighet

En av fem nominerade till priset som delas ut av Sveriges Mediebyråer på Stockholm Media Week 2023.


Schibsted

Har jobbat som Marknads- och kommunikationschef på Schibsted Marketing Services i Sverige. 


Rättvisaren

Mellan 2019-2021 drev jag projektet Rättvisaren som syftar till att uppnå en mer inkluderande och jämställd mediebild i Sverige. Denna årliga rapport ges ut av Mediekompaniet/Kantar Sifo.


Bloogare på Resumé.se

Skrivit blogginlägg & krönikor om kommunikationstrender och dagens mångfacetterade medielandskap sedan 2018.


Procter & Gamble

Jobbade som Social Media Manager och nordisk chefredaktör för kundtidningen Vision.


Metro

Startade & drev content marketing-avdelning på metro.se, metromode.se & metrojobb.se.


Journalist

Redaktörsroller inom resor, mode & skönhet, bland annat för titlar som Lifestyle, När & Fjärran, Escape & Metro.

Kommunikations- & varumärkesstrateg