Om mig

Ricki Petrini

JOURNALIST, CONTENT-SPECIALIST & FÖRELÄSARE

5 FAKTA OM MIG

 

Blogg på Resumé.se

Här skriver jag varje vecka om content-trenderna som förändrar marknadsföring och det mediala landskapet.

 

Procter & Gamble

Var nordisk chefredaktör för kundtidningen Vision & sociala medier-redaktör.

 

Metro

Startade & ledde native-avdelningen som efter 12 månader hade genererat över 1,5 miljoner läsare via native-artiklar på metro.se, metromode.se & metrojobb.se.

 

Improveme.se

Chefredaktör & ansvarig för ett av Sveriges största bloggnätverk.

 

Journalist

Redaktörsroller inom resor, mode & skönhet, bland annat för titlar som Lifestyle, När & Fjärran, Escape & Metro.

Jag jobbar med några av Sveriges största medieköpare inom native advertising. Dessutom är jag regelbundet ute på ledande mediebyråer, kommunikationsbyråer & högskolor och föreläser om kraften bakom content marketing.

 

2018 är året då vi lär oss att kontext betyder allt – data, duopol och alla algoritmer i världen kan inte på egen hand lösa det vi egentligen strävar efter. Att nå vår önskade målgrupp och bibehålla deras uppmärksamhet. Som native-specialist har jag kommit att förstå kraften bakom content, digitala beteenden och målgruppsstyrning.

 

I min föreläsning "De nya spelreglerna" visar jag hur marknadsförare idag måste sluta prata om brand-safety och istället börja tänka user-friendly.

 

Min bakgrund är inom journalistik och jag provade tidigt på att jobba både för publicist och på kundsidan. Sedan september 2017 bygger jag upp en native-satsning inom lokala publicister. Som Affärschef Content Marketing på Mediekompaniet jobbar jag med landets mest tongivande publicister. Här snackar vi kontextuell native!

 

Jag föreläser regelbundet för skolor, företag och byråer. Kontakta mig gärna för mer information.

REFERENSER

Copyright: Ricki Petrini 2017

Tel: 0709-509050

E-mail: kontakt@rickipetrini.com